Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 februari, 2020 - 13:47Uppdaterad: onsdag, 26 februari, 2020 - 17:57
  • Familjen Strandvik är i karantän på ett hotell på Teneriffa.

Hälsokontroller utförs på coronadrabbat hotell

Familjen Strandvik som hålls i karantän på det coronavirus-drabbade hotellet på Teneriffa har fått träffa hälsomyndigheterna och familjens hälsotillstånd har kontrollerats.

- Alla gäster kollas nu. Vi mår bra men känner oss instängda. Vi har ännu inte fått någon information om hur länge vi måste bli kvar här, ingen verkar veta, säger Harriet Strandvik.

Det har förekommit uppgifter om att fler fall av corona har upptäckts på hotellet.

- Vi har hört att uppgifterna varierar en hel del, men här på hotellet har det talats om två bekräftade fall och inte fyra som många medier uppgett, säger Harriet Strandvik.

Hon säger att de inte oroar sig för själva smittan. Men mycket av det praktiska på hemmaplan blir ogjort nu och de försöker jobba så gott det går på distans.

- Här på rummet försöker vi införa lite rutiner med mat och motion. Vi har fått gå ned för att hämta kaffe och te och vi får vistas på balkongen. Jag tror att matleveranserna nu kommit i gång för i morse fick vi påsar med frukost.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »