• Dan Jansén, Caroline Pipping, Anne-Lis Biström, Ola Sundberg, Therese Karlsson, Sofie Roxbäck, Erica Scott och Emelie Holmström. På bilden saknas Antti Taivassalo. Foto: Felix Quarnström, ÅRTV
Hör en inläst version av nyheten
Publicerad: tisdag, 17 september, 2019 - 16:21, uppdaterad: tisdag, 17 september, 2019 - 17:39

Hållbart Initiativ presenterar nio nya Lagtingskandidater

- Vi är väldigt nöjda dels med att vi kan gå till val med en helt jämställd lista, och att majoriteten av våra kandidater själva sökt upp oss och velat vara med. Det känns som en stor vinst, säger partiets talesperson Alfons Röblom.

De sista nio kandidaterna är Ann-Lis Biström, diakonissa från Jomala, Therese Karlsson, operasångerska och pedagog från Jomala, Erica Scott, hållbarhetsrådgivare från Lemland, Caroline Pipping, bildkonstnär från Mariehamn, Sofie Roxbäck, beteendevetare och handledare från Hammarland, Emelie Holmström, socionomstuderande från Mariehamn, Dan Jansén, byggmästare från jomala, Antti Taivassalo, företagare från Finström och Ola Sundberg, portföljförvaltare från Mariehamn.

De nio kandidaterna ansluter sig till de tidigare lanserade kandidaterna Susanne Vävare, Annette Bergbo, Frida Nordlund, Alfons Röblom, Joel Lindholm, Linus Höglund, Johnny Ahlström, Simon Holmström och Gard Larpes.

Fler Nyheter

Moped och bil krockade i Hindersböle

En moped och en bil krockade i dag vid 15.30-tiden på Hindersbölevägen i Mariehamn.

Statsministern besökte Åland

Statsminister Antti Rinne besökte Åland under dagen. På agendan stod företagsbesök, ett möte med landskapsregeringen och självstyrelsen företrädare och en stunds kampanjande med Ålands socialdemokrater.

Planer på att bygga ut Posten-hus

Ägaren av fastigheten som står i hörnet av Torggatan och Nygatan, som bland annat inrymmer Åland Post, en inredningsbutik och flera kontorsutrymmen, vill bygga ut.

Det sker om besvär inlämnas mot lagtingsvalet

Efter att centralvalnämnden för lagtinsvalet beslutade att man ställer in den planerade internetröstningen har frågor om vad som gäller om eventuella besvär mot valet väckts. Ett besvär mot valresultatet i ett lagtingsval får enligt vallagen "anföras av var och en vars rätt eller fördel kränks av beslutet".

Första stugbyn Green Key-märkt

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rundbergs Stugor i Kungsö, Jomala har som första åländska stugby blivit Green Key-märkt.

Ålands dricksvatten förskonat från bekämpningsmedel – "men försiktighet behövs"

Miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson och Ålands vattens vd Christian Nordas:
I Danmark och på vissa platser i Sverige har man haft bekymmer med bekämpningsmedel i dricksvattnet. Men här på Åland har vi hittills varit förskonade.

Risk för skattesmäll för åländska löntagare

I slutet av året kan du få en skattesmäll. Förra året ändrades skattekorten från en månatlig basis till en årsgräns som gör att du kan behöva betala årets underskott i december.

Sjöräddningen ryckte ut till Hummelvik

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rescue Stormskär anropades igår för att assistera en drivande båt utanför Hummelvik enligt ett pressmeddelande från Ålands sjöräddningssällskap...

Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line

En del av Stefan Brunows reportage:
Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line. Det är titeln på YLEs granskning av rederiet som idag publiceras både som en artikel och ett längre program.