Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2017 - 14:45Uppdaterad: fredag, 17 februari, 2017 - 17:03
  • Östersjöfondens Vd Lotta Nummelin leder kursen i hållbarhetsredovisning tillsammans med landskapsregeringens utvecklings- och hållbarhetsstrateg Micke Larsson. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Företag och representanter för den offentliga sektorn deltar i kursen i hållbarhetsredovisning Foto: Tomas Tornefjell

Hållbarhetsredovisning krävs i större företag

I år träder en ny lag i kraft som innebär att bolag med fler än 500 anställda också måste ha med icke-finansiell information i sin redovisning.

 Av den anledningen har Ålands näringsliv ordnat en kurs i hållbarhetsredovisning. I snart ett år har en grupp företagare och representanter från den offentliga sektorn gått kursen, där målet är att de ska göra en egen hållbarhetsredovisning.

-Det handlar om att titta på om företaget är ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart. Det säger Östersjöfondens vd Lotta Nummelin, som leder kursen tillsammans med landskapsregeringens utvecklings- och hållbarhetsstrateg Micke Larsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »