• Hållbart Initiativ menar att hållbarhetsarbetet inte tar stora steg framåt på Åland. På bilden Simon Holmström, som är först ut i vår serier Mitt Åland där partiledare intervjuas. Foto Linn Ekebom.
Simon Holmström:
Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:22, uppdaterad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:23

"Hållbarhetsarbetet stampar på stället"

Åland står och stampar på stället när det gäller hållbarhetsarbetet. Det menar Simon Holmström som är talesperson för nybildade Hållbart Initiativ.

I juni månad presenterade landskapet sin tredje statusrapport över Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda, där målet är att Åland ska bli fullständigt hållbara senast år 2051. Men det räcker inte för Simon Holmström, som efterlyser fler åtgärder i snabbare takt.
- Det handlar till exempel om en klimatlag för att minska utsläppen, om att ha restaureringsprogram för att öppna de åländska landskapen och om att ha en stor satsning på ökad folkhälsa när vi bara mår sämre och sämre, säger han.
I vår sommarserie Mitt Åland – som sänds i Åland idag klockan 15.00 kan du höra en längre intervju med Simon Holmström, talesperson för Hållbart Initiativ.

Fler Nyheter

Öspelstruppen slipper förseningskostnader

Peter Enberg:
- Ska man bli försenad är det här det optimala sättet att bli försenad på. Det säger Peter Enberg, ordförande för Ålands internationella idrottsorganisation, om att öspelstruppens hemkomst försenades med nästan 36 timmar på grund av ett tekniskt fel.

Ökat intresse för bredband på färjor

CG Sänne och Kenneth Påvall:
Det finns ett ökat intresse för bredband på färjor. Cirka 70 miljoner personer reser på Östersjön varje år och bland annat Eckerö Linjen anlitar företaget Nowhere Networks för internetuppkoppling på sina färjor.

Extra busstrafik under Rock Off

De norråländska kommunerna tillsammans med Jomala sätter in en extra busstur under Rock Off. Bussen avgår från bussplan kl 00:00 varje kväll under Rockoff mellan 19 - 27 juli.

m/s Skarven får EHM-utrustning

Landskapet upphandlar ny så kallad EHM eller Equipment Health Monitoring-utrustning till m/s Skarvens maskin.

Räddningsverket har ny fältledningsbil

Fältchef Peter Mattsson intervjuas:
Mariehamns räddningsverk har skaffat en ny fältledningsbil för cirka 50 000 euro.

Minderårig rökte framför polis - barnskyddsanmälan upprättades

Polisen fick under lördagsnatten tips om en ungdomsfest i Jomala där en minderårig person bestämde sig för att röka en cigarett rakt framför näsan på polisen.

Centern: EU-systemet riskerar vittra sönder

Harry Jansson om Centerns besvikelse över Finlands agerande:
Centern varnar nu för att Ålands EU-system riskerar att vittra sönder. Utspelet kommer efter att Finland i juni avstod från att framföra Ålands ståndpunkt om det planerade stoppet av torskfiske i Östersjön.

Tekniska problem på Cinderella – Rosella försenades kraftigt

Viking Lines ms Cinderella fick igår kväll tekniska problem vilket ledde till att ms Rosella avgick kraftigt försenat från Kapellskär.

Katrin Sjögren vidhåller nyttan med en kommunreform

Den åländska kommunstrukturreformen har varit en av de stora reformerna under den här mandatperioden för lantråd Katrin Sjögren (lib). En reform som har kantats av mostånd ute i många av de åländska kommunerna.