• Hållbart Initiativ menar att hållbarhetsarbetet inte tar stora steg framåt på Åland. På bilden Simon Holmström, som är först ut i vår serier Mitt Åland där partiledare intervjuas. Foto Linn Ekebom.
Simon Holmström:
Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:22, uppdaterad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:23

"Hållbarhetsarbetet stampar på stället"

Åland står och stampar på stället när det gäller hållbarhetsarbetet. Det menar Simon Holmström som är talesperson för nybildade Hållbart Initiativ.

I juni månad presenterade landskapet sin tredje statusrapport över Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda, där målet är att Åland ska bli fullständigt hållbara senast år 2051. Men det räcker inte för Simon Holmström, som efterlyser fler åtgärder i snabbare takt.
- Det handlar till exempel om en klimatlag för att minska utsläppen, om att ha restaureringsprogram för att öppna de åländska landskapen och om att ha en stor satsning på ökad folkhälsa när vi bara mår sämre och sämre, säger han.
I vår sommarserie Mitt Åland – som sänds i Åland idag klockan 15.00 kan du höra en längre intervju med Simon Holmström, talesperson för Hållbart Initiativ.

Fler Nyheter

Runar Karlsson ställer inte upp i lagtingsval

Runar Karlsson ställer inte upp i lagtingsvalet. Det meddelar han på sin facebooksida.

Dimensionering i fokus när äldrelagen godkändes

Nina Smeds rapporterar:
Ett större samarbete mellan ÅHS och kommunerna och utökad service för äldre är några av förbättringarna i den nya äldrelagen för Åland som lagtinget godkände idag. Men debatten kom att handla om dimensionering, det vill säga antalet personal per klient.

Ännu oklart om nybygge får rotorsegel

Johanna Boijer-Svahnström:
Inga beslut har ännu fattats om Viking Lines nybygge Viking Glory ska få rotorsegel, liknande det som Viking Grace testkör på linjen Åbo-Stockholm.

Gun-Mari Lindholm lämnar lagtingspolitiken

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Talman Gun-Mari Lindholm, moderat, kandiderar inte i lagtingsvalet, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

Arken och Taxibolaget avslutar samarbete

Ann-Louise Djupsund, Vd på Hotell Arkipelag:
Ett treårigt samarbete mellan Hotell Arkipelag och Taxibolaget AB har idag kommit till sitt slut.

Sam Palén kandiderar för Åländsk demokrati

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Sam Palén kandiderar i höstens val för Åländsk demokrati. Tidigare aviserade han att han ställer upp för Ålands framtid, men i augusti hamnade han i blåsväder när han på sin blogg använde formuleringar som väckte starka reaktioner i ett inlägg som beskrev regeringens arbete med kortrutten och kommunreformen.

Vikings nya storägare håller låg profil

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Än så länge har Viking Lines nya storägare, den svenska placeraren Jakob Johansson s bolag Maelir, hållit en låg profil.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

Häktad kokainsmugglare får nobben av hovrätten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åbo hovrätt förkastar en klagan från den man som i juli dömdes i Ålands tingsrätt för grovt narkotikabrott och smuggling.