Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:22Uppdaterad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:23
  • Hållbart Initiativ menar att hållbarhetsarbetet inte tar stora steg framåt på Åland. På bilden Simon Holmström, som är först ut i vår serier Mitt Åland där partiledare intervjuas. Foto Linn Ekebom.

"Hållbarhetsarbetet stampar på stället"

Åland står och stampar på stället när det gäller hållbarhetsarbetet. Det menar Simon Holmström som är talesperson för nybildade Hållbart Initiativ.

I juni månad presenterade landskapet sin tredje statusrapport över Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda, där målet är att Åland ska bli fullständigt hållbara senast år 2051. Men det räcker inte för Simon Holmström, som efterlyser fler åtgärder i snabbare takt.
- Det handlar till exempel om en klimatlag för att minska utsläppen, om att ha restaureringsprogram för att öppna de åländska landskapen och om att ha en stor satsning på ökad folkhälsa när vi bara mår sämre och sämre, säger han.
I vår sommarserie Mitt Åland – som sänds i Åland idag klockan 15.00 kan du höra en längre intervju med Simon Holmström, talesperson för Hållbart Initiativ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »