• Hållbart Initiativ menar att hållbarhetsarbetet inte tar stora steg framåt på Åland. På bilden Simon Holmström, som är först ut i vår serier Mitt Åland där partiledare intervjuas. Foto Linn Ekebom.
Simon Holmström:
Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:22, uppdaterad: måndag, 24 juni, 2019 - 06:23

"Hållbarhetsarbetet stampar på stället"

Åland står och stampar på stället när det gäller hållbarhetsarbetet. Det menar Simon Holmström som är talesperson för nybildade Hållbart Initiativ.

I juni månad presenterade landskapet sin tredje statusrapport över Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda, där målet är att Åland ska bli fullständigt hållbara senast år 2051. Men det räcker inte för Simon Holmström, som efterlyser fler åtgärder i snabbare takt.
- Det handlar till exempel om en klimatlag för att minska utsläppen, om att ha restaureringsprogram för att öppna de åländska landskapen och om att ha en stor satsning på ökad folkhälsa när vi bara mår sämre och sämre, säger han.
I vår sommarserie Mitt Åland – som sänds i Åland idag klockan 15.00 kan du höra en längre intervju med Simon Holmström, talesperson för Hållbart Initiativ.

Fler Nyheter

Staden övergår till nytt höjd- och koordinatsystem

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Staden övergår inom kort till ett nytt höjd- och koordinatsystem vilket berör hela stadens verksamhet, det här skriver staden på sin hemsida. Koordinater och höjder behövs inom bland annat planering och byggande.

Gamla Flaggskeppet ska säljas eller hyras ut

En längre version av intervjun av Kai Söderlund:
Efter att Mariehamns stad nu åtgärdat de akuta fuktproblem som fanns i gamla rådhuset i Mariehamn ska byggnaden nu säljas eller hyras ut. Den k-märkta byggnaden som finns i korsningen Storagatan-Östra esplanadgatan inhyste tidigare daghemmet Flaggskeppet.

Villkorligt fängelse för man i bedrägerihärva

Martina Eriksson rapporterar:
Egentliga Finlands Tingsrätt dömer den åländske man som i en rättegång i början av december stod åtalad för två fall av grov penningtvätt och ett fall av penningtvätt av oaktsamhet som skyldig.

2.200 euro i böter för sjöfylleri

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En gärningsman har blivit dömd till 45 dagsböter för sjöfylleri. I juli framförde mannen en fritidsbåt med livlig båttrafik i området med 1,07 promille.

Nytt daghem planeras vid Strandnäs skola

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu förordar socialnämnden i Mariehamn att ett nytt daghem byggs vid Strandnäs skola med fyra avdelningar och 66-75 platser.

Ingen planerad fasad vid Ålandstidningen

Ingen ny fasad är planerad att byggas vid Ålandstidningen.

Förhandlingar pågår kring elhybridfärjan

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Förhandlingar mellan landskapsregeringen och Ansgar Ab tillsammans med Finlands Färjetrafik Ab pågår kring ändringar i avtalet gällande färjetrafiken mellan Svinö och Mellanholm.

Ungdomar störde vid bostadshus

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Under söndagskvällen var det ett gäng ungdomar som uppträdde störande genom att springa runt på gården vid ett bostadshus i Mariehamn.

Ny typ av konto ska få oss att spara mer i aktier

Kristian Kojola och Juho-Pekka Savolainen, Nordea bank
Från den 1 januari är det möjligt för alla i Finland att köpa aktier genom ett så kallat aktiesparkonto.