Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 15:46

Haga kungsgård och Bocknäs vatten förlikades

Haga Kungsgård Lantbruk Ab och Bocknäs Vatten har båda godkänt ett förlikningsförslag i en tvist om vattentaxor och ett sammanträde som skulle ha ägt rum i tingsrätten i dag ställdes in.

Haga Kungsgård stämde för drygt ett år sedan Bocknäs Vatten för ett beslut att höja kubikmeterpriset på vatten för mjölkgården med 54 procent, samtidigt som man lät Sunds och Vårdö kommuner att köpa sitt vatten till samma pris som förr. Haga Kungsgård ville att Bocknäs Vatten skulle kalla till en ny stämma och ändra beslutet om vattentaxan.

-Jag kan inte berätta vad förlikningsförslaget går ut på, det är sekretessbelagt, men det tas upp på stämman den 22 augusti, säger Bror Lundberg, styrelseordförande för Bocknäs Vatten. Vi har sökt Kristoffer Lundberg på Haga Kungsgård för en kommentar men inte lyckats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »