Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 april, 2023 - 06:03
  • Professor Martin Hårdstedt. Foto: Owe Sjöblom

Det hade varit oansvarigt om Finland inte gick med i Nato menar professor i historia

Det hade varit oansvarigt om Finland inte gick med i Nato efter att Ryssland inledde sitt anfallskrig mot Ukraina, det menar Martin Hårdstedt som är professor i historia inriktad på militär och politisk nordisk historia och som var på Åland för en föreläsning i helgen. 

- Det fanns inget alternativ. Har man en granne i öster som uppenbarligen anfaller grannstater som inte är med i Nato så vore det ha varit oansvarigt oavsett vad man har för syn på Nato, säger Martin Hårdstedt. 

Han tycker också frågan om Ålands demilitarisering är intressant, men vad som är klokast i framtiden är en fråga Martin Hårdstedt inte kan svara på just nu. 
- Jag måste faktiskt säga att jag har ingen tydlig och klar uppfattning om det är klokt att militarisera Åland eller inte, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »