Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 juni, 2024 - 20:45Uppdaterad: onsdag, 5 juni, 2024 - 14:14

Ha sjökort och kompass redo om det blir GPS-störningar när du är på sjön

Under den senaste tiden har det rapporterats om ett fåtal GPS-störningar hos båttrafik på östra Finska viken, men än så länge finns inga rapporter om sådana i åländska vatten. 

– Men för att vara på den säkra sidan för sommarens båtturer är det bra att fräscha upp de traditionella kunskaperna med sjökort och kompass, säger Kim Westman, stationschef för gränsbevakningen på Åland.  

Det är Transport- och kommunikationsverket, Traficom, som har hand om rapporteringen av GPS-störningar och om en sådan upptäcks ska den anmälas via deras hemsida. 
– Vi tar också gärna emot information om eventuella GPS-störningar på åländska vatten så att vi kan verifiera dem och sen försöka utreda varifrån de kommer, säger Kim Westman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »