Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 december, 2019 - 19:16Uppdaterad: onsdag, 11 december, 2019 - 11:57
  • Det nya regeringsprogrammet behöver ännu konkretiseras, men kritiseras redan för att vara överambitiöst och tvetydigt. Foto: ÅRTV

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Både Sjögren och Gunell (S) ifrågasätter att programmet uttalat varnar för att ekonomin behöver stramas åt, men att stora summor pengar ändå utlovas till trafikprojekt och stödpolitik.
- Det är ett väldigt borgerligt program, som ökar patientavgifterna på ÅHS men utlovar stöd till näringslivet, säger Gunell.
Stephan Toivonen (ÅD), som också sitter i oppositionen under den kommande perioden, är däremot nöjd med hur programmet fallit ut.
- Man tar tag i tunneln på det sätt som jag länge har förutspråkat att man ska göra. Det kan gå snabbt att avklara det projektet när den politiska viljan väl finns, säger Toivonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »