Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 maj, 2023 - 15:45
  • Fr v Sture Bjarnelind, Edouard Cointreau och Eva-Jo Hancock. Foto: Privat

Guld för ålänning i Gourmand Awards 2023

Eva-Jo Hancock blev med boken ”Spritz” guldmedaljör i helgens internationella Gourmand Cookbook Awards 2023 som detta år gick av stapeln i Umeå.  

Boken, skapad tillsammans med författaren Sture Bjarnelind och fotograf Daniel Olsson, tävlade i kategorin “Best cocktail book in the world”. 

– Jag fick nypa mig i armen när jag till slut fattade vad som hänt, säger Eva-Jo Hancock i ett pressmeddelande 
– En viktig bok. Enorm research – som samlar de bästa recepten och berättelserna om spritz världen över. En referensbok, säger Edouard Cointreau, ordförande i tävlingsjuryn och huvudarrangör av tävlingen.  

– Nu drömmer vi om att översätta den till engelska. Och jag hoppas på att vi ska kunna lägga in en och annan åländsk smak – och spritsort – i den internationella editionen, så är vi med och sätter Åland välförtjänt på kartan, säger Eva-Jo Hancock. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »