• Det är svårt att få tag i tillräckligt med grus till vägarna. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: måndag, 14 januari, 2019 - 10:45, uppdaterad: måndag, 14 januari, 2019 - 11:19

Grusbrist leder till bristfällig sandning

Det är svårt att få fram tillräckligt med grus. Det är en förklaring till det som många upplever som en bristfällig sandning av gator, vägar och trottoarer.

Enligt leverantörerna är det svårt och tidsdrygt att producera den typ av grus som används för sandning, bland annat på grund av att det inte får vara för fuktigt när materialet produceras. Arbetsledare Henrik Sjöblom på Mariehamns stad säger att de håller igen lite på sandningen för att inte bli helt utan grus.

- Vi sandar till exempel inte om det väntas snö, utan vi väntar tills vi plogat klart. Det säger Henrik Sjöblom.

Ledande vägmästare Thomas Idman säger att landskapsregeringen tidigare har sålt vidare en del av sitt grus till vissa kommuner, men det är inte aktuellt denna vinter, eftersom man anser sig behöva allt grus själva.

 

Fler Nyheter

Misstänkt sexualbrott på Mariella

En person har gripits efter att misstänkt brott av sexuell karaktär ska ha skett på Viking Mariella, under natten mellan fredag och lördag. Offret steg av i Mariehamn där fartyget lade till under natten på vägen mot Stockholm. Detta rapporterar HBL.

Ms Mistral reparerades utanför Dublin

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ms Mistral reparerades utanför Dublin fram till igår efter att hon drabbats av tekniska problem under torsdagen. Detta rapporterar Ålandstidningen.

Två misstänks för straffbart bruk av narkotika

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I samband med trafikkontroll i Finström under söndagen märkte polispatrullen avvikande beteende i området och hittade två minderåriga som misstänks för straffbart bruk av narkotika.

Tunnelalternativ saknas, trots Thörnroos uttalande

Ian Bergström:
Lantrådet Veronica Thörnroos hänvisade till ett alternativ hon själv som trafikminister ansåg vara omöjligt när hon under presentationen av regeringsprogrammet pratade om tidigare utredningar av tunneldragningar till Föglö.

Trafikolycka i Hammarland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Vid halv fem-tiden på söndagen inträffade en singelolycka i Kattby, Hammarland. Två personer fick föras till sjukhus för vård och polisen utreder saken.

Personalkostnaderna högre än beräknat för ÅHS

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Enligt prognoserna överstiger Ålands hälso- och sjukvård sin budget med 1,5 miljoner euro, varför man nu anhåller hos landskapsregeringen om ett tilläggsanslag på motsvarande summa.

Upp till bevis för näringsministern

Jordbrukaren Jan Salmén och Birgitta Eriksson-Paulsson:
Att Fredrik Karlström återigen tagit plats som näringsminister i landskaspregeringen är ett orosmoln för lantbrukarna. Det framkom under Ålands producentförbunds höstmöte.

16 söker jobbet som Lemlands kommundirektör

Nyhetsnotisen i ljudform:
Sunds nuvarande kommundirektör Jens Andersén och förre utbildningsministern Tony Asumaa som även sitter i Lemlands fullmäktige hör till dem som söker jobbet som Lemlands kommundirektör efter att nuvarande kommundirektör Mikael Smeds slutar.

Riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagledamot Mats Löfström:
Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av själstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system.