• IFK ska spela sina hemmamatcher i cupen i Eckeröhallen. Bilden från förra vintern.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: fredag, 15 november, 2019 - 06:13, uppdaterad: fredag, 15 november, 2019 - 09:41

Grupperna i herrcupen klara

Grupperna i den finländska cupen för herrar är nu klara och IFK Mariehamn inleder mot FC Inter i Åbo den 25 januari.

Första hemmamatchen är den 2 februari mot TPS. De två följande veckorna väntar två matcher i huvudstadsregionen när Honka och HJK står för motståndet. Sista matchen i gruppspelet är på skottdagen, den 29 februari, då Helsingfors IFK kommer på besök till Eckeröhallen.

I den andra gruppen med ligalag ingår FC Lahti, Ilves, RoPS, FC Haka, SJK och KuPS. Division 1-lagen är också indelade i två grupper utgående från geografin där lagen från söder är i en grupp och lagen från norr i en.

Än så länge finns ingen information på bollförbundets hemsida om hur många lag från varje grupp som går vidare till utslagsmatcher. Men ifjol var det de fyra bästa lagen lagen från ligagrupperna som gick till åttondelsfinaler, de två bästa från division 1-grupperna och dessutom fyra lag från division 2.

Fler Nyheter

IFK föll mot Waxholm

Ishockey: IFK Mariehamn föll med 1-4 i lördagens bortamatch mot IK Waxholm i fortsättningsserien i division 3.

Femte raka segern för JIK

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog lagets femte raka seger i division 2 östra. Täby fick se sig besegrade med 1-3. (21-25, 25-14, 10-25, 20-25)

Brons till Weuro på 200 meter frisim

Simning: Olivia Weuro kompletterade sin medaljsamling med ett seniorbrons vid kortbane-FM i Tammerfors under lördagen. Bronset kom på 200 meter frisim. Sedan tidigare hade Weuro guld i 4x200 meter och silver på 400 meter frisim.

Johansson stannar i Åland United

Fotboll: Emelie Johansson har förlängt med Åland United. Johansson med förflutet i AIK har gjort sammanlagt 50 tävlingsmatcher och 10 mål för Åland United och är nu redo för sin tredje säsong med klubben.

Åländsk kross avslutade året

Jennifer Jakobsson om matchen:
Innebandy: Det blev storseger för Våsc i årets sista match. Division 3-damerna besegrade SK Vide med 9-1 i Baltichalen under lördagen.

Holmström 32:a i Italien

Skidor: Isac Holmström slutade på 32:a plats i lördagens lopp La Venosta i Val Venosta, Italien. Ett lopp i långsloppscupen Visma Ski Classics.

Personalkostnaderna högre än beräknat för ÅHS

Enligt prognoserna överstiger Ålands hälso- och sjukvård sin budget med 1,5 miljoner euro, varför man nu anhåller hos landskapsregeringen om ett tilläggsanslag på motsvarande summa.

Fellman 76:a i världscuptävling

Nyhetsnotisen i ljudform:
Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 76:e plats i fredagens sprint i Världscupen i Hochfilzen, Österrike. Fellman hade två bom.

Upp till bevis för näringsministern

Jordbrukaren Jan Salmén och Birgitta Eriksson-Paulsson:
Att Fredrik Karlström återigen tagit plats som näringsminister i landskaspregeringen är ett orosmoln för lantbrukarna. Det framkom under Ålands producentförbunds höstmöte.