Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 maj, 2018 - 12:05Uppdaterad: måndag, 14 maj, 2018 - 12:08
  • Ett nytt tandvårdsprogram ska tas fram. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Grupp ska ta fram nytt tandvårdsprogram

Finns det ekonomiskt utsatta patienter som inte har tillgång till den offentliga tandvården och vad skulle det innebära att införa servicesedlar för tandvård? Bland annat det ska utredas av en grupp som landskapsregeringen tillsatt för att ta fram ett förslag till nytt tandvårdsprogram.

Gruppen leds av social- och miljöavdelningens chef Bengt Michelsson och sekreterare är specialsakkunniga Ulla-Liisa Latvala. Övriga medlemmar är hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, ledande tandläkare Riikka Lindholm samt ÅHS ekonomichef Joachim Eriksson.

Att ta fram ett tandvårdsprogram ingår i regeringens handlingsprogram och den nu tillsatta arbetsgruppen förväntas presentera ett förslag senast den 30 september.

Bengt Michelsson ska även leda en sakkunniggrupp som följer upp utfallet av patientavgifterna inom ÅHS med fokus på kostnadsutvecklingen för barnfamiljer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »