Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 november, 2020 - 17:04Uppdaterad: torsdag, 5 november, 2020 - 17:27
  • Alla utom två sannfinländska medlemmar i grundagsutskottet röstade för en höjning av klumpsumman. Foto Axel Eriksson

Grundlagsutskottet godkände höjd klumpsumma

Åland är ett steg närmare en höjd avräkningsgrund för återbetalningen av statens skatteinkomster som inte betalas direkt tillbaka till Åland.

Grundlagsutskottet godkände lagförslaget som innebär att från och med årsskiftet höjs avräkningsgrunden från 0,45 procent till 0,47. Nu förs förslaget till riksdagen. I behandlingen i grundlagsutskottet röstade 14 ledamöter för en höjning, medan de två sannfinländska ledamöterna reserverade sig mot beslutet.
-Behandlingen har gått planenligt och jag är glad att det fanns en stor majoritet för att godkänna ursprungsförslaget. Det var helt väntat att Sannfinländarna skulle reservera sig mot beslutet, eftersom de har en tradition av att reservera sig i den här frågan, skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »