Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 december, 2016 - 07:11Uppdaterad: onsdag, 7 december, 2016 - 07:40
  • Stadsstyrelsens ledamöter bråkar med varandra på tidningarnas insändarsidor i dag. Foto: Malin Lundberg.

Gruff i stadsstyrelsen

Stadsstyrelseledamöterna Anders Holmberg från Obunden samling och Erica Sjöström från Centern kritiserar tillsammans med suppleanten Birgitta Johansson från Ålands framtid moderaten Petri Carlsson och socialdemokraterna Sara Kemetter och Tony Wikström.

I en insändare skriver man att trions agerande i stadsstyrelsen inte följer kommunallagen, förvaltningsstadgan för Mariehamn samt budget- och delegeringsordningen. Petri Carlsson tycker att detta är allvarliga anklagelser.
- Om skribenterna syftar på att jag och min partikollega Nina Lindfors lämnade in ett skriftligt initiativ om nyårsfyrverkerier är det helt i enlighet med gällande lag och förvaltningsstadga, skriver han i ett svar.
Holmberg, Sjöström och Johansson kritiserar också att Tony Wikström på facebook meddelade ett av stadsstyrelens beslut i stället för att låta ordförande Petri Carlsson berätta om beslutet. Petri Carlsson delar uppfattningen om att det här var fel, och Tony Wikström i sin tur erkänner i en insändare att han agerade en aning förhastat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »