Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2022 - 11:49Uppdaterad: fredag, 2 december, 2022 - 12:11

Grovt rattfylleri i Jomala

Under de senaste dagarna har polisen gett böter för olika trafikbrott och gripit en stökig busspassagerare.

I Jomala är en förare misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst drygt en promille i polisens alkometer vid en kontroll. Fordonet var även utrustat med sommardäck som var i undermåligt skick och föraren misstänks även för trafikförseelse. Föraren delgavs ett körförbud och polisen utreder ärendet vidare.

Två andra förare fick böter för att ha kört för fort i Mariehamn och Hammarland. Dessutom har polisen haft trafikövervakning och delat ut böter till tio förare av motorfordon för lindriga trafikförseelser.

I Mariehamn greps en berusad och aggressiv passagerare ombord på en buss som var på väg till Mariehamn. Personen omhändertogs av polisen för att upprätthålla allmän ordning och säkerhet.

I Mariehamn påträffades en person som hade ett knogjärn på allmän plats. Personen misstänks för innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon. Knogjärnet omhändertogs av polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »