Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 november, 2010 - 15:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Grönt för gemensamt pantsystem i NR

Raija-Liisa Eklöw talade varmt för ett nordiskt pantsystem vid Nordiska rådets session igår. Miljö- och naturresursutskottet, Näringsutskottet och Medborgar- och konsumentutskottet hade ett gemensamt möte i september och då var dom eniga om att föra fram ett förslag om ett nordiskt pantsystem. Eklöw påpekade i sitt tal att det idag är en miljard burkar och platsflaskor som årligen inte pantas på grund av att man inte får betalt för dom eftersom dom är köpta i utlandet. Enligt förslaget skulle pant utbetalas oberoende av var burken eller flaskan är köpt. Nordiska rådet ger regeringarna 3 år på sig att ordna detta i gemensam anda och här kan norden även gå i spetsen för ett system som kan implementeras i hela Europa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »