Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 augusti, 2023 - 06:20Uppdaterad: måndag, 14 augusti, 2023 - 10:59

Greenpeace kampanjledare: “Åland kan bli ett globalt föredöme i samarbetskraft”

Åland ligger i framkanten när det gäller att skapa hållbara samhället och gynna klimatet, det menar Carl Schlyter, som är kampanjledare för Greenpeace och som har ett förflutet som riksdagsledamot och EU-parlamentariker för svenska Miljöpartiet.

Enligt Schlyter har Åland bemästrat balansen mellan konkurrenskraft och samarbetskraft vilken är ett av de största hindren för större länder idag. 

Förra fredagen föreläste Schlyter på Lemböte inför klimatengagerade ungdomar och ett stort ämne var det ledningsskifte som enligt Schlyter måste ske. 

Schlyter menar att de stora företagen gör det ohållbart för samhällen såväl som klimatet att existera på ett hållbart sätt, och att man måste börja prioritera mindre företag istället för de som har monopol. 

— Åland hade kunnat sprida samarbetskraft över världen och inte bara konkurrenskraft vilket hade kunna bli avgörande för hur flera samhällen ser ut i framtiden, säger Schlyter. 

Vidare menar Schlyter att Åland ligger i framkant med att vara ett hållbart samhälle och han hoppas att andra länder tar inspiration.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »