Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 september, 2018 - 11:37
  • Granulat ska förvaras bättre än tidigare vid Vikingavallen. Arkivfoto

Granulat ska förvaras bättre i Jomala

Jomala kommun jobbar som bäst med att hitta en bättre förvaringsplats för granulat som man köper in till konstgräsplanen vid Vikingahallen.

- Det har stått under en presenning på träpallar och det har inte sett snyggt ut. Vi funderar på att hyra en container eller en silo där vi kan förvara det istället, säger Calle Greiff, fritidschef i Jomala.
Nyligen slog en privatperson larm om granulat i naturen nära konstgräsplanen. Greiff har varit ut och kontrollerat uppgifterna och säger att det rör sig om en mindre mängd som troligen kommit dit redan för tio år sedan och som inte flyttat på sig sedan dess.
ÅMHM har också kontaktats angående gummigranulatet. Miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson litar på kommunens uppgifter om att det inte rör sig om några stora mängder, men säger att ÅMHM troligen kommer åka ut och titta själva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »