Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 mars, 2020 - 20:00Uppdaterad: fredag, 27 mars, 2020 - 13:05

Gränskontroll även för fritidsbåtar

Sjöbevakningen rekommenderar att medborgarna undviker båtlivet tills vidare och påminner att gränskontrollerna gäller även för fritidsbåtar.

Det skriver man i ett pressmeddelande. Sjöbevakningen har ökade uppgifter i samband med undantagstillståndet och det kan dröja länge innan hjälp finns på plats om man råkar ut för en olycka eller ett haveri till sjöss.
Gränskontrollerna som införts i samband med undantagstillståndet gäller också fritidsbåtar som rör sig till och från utlandet. Gränskontrollen på Åland sker endast i Mariehamn vid bryggan norr om segelfartyget Pommern meddelar Sjöbevakningen. Det är alltså förbjudet att anlända från utlandet till Åland till någon annan hamn än den vid Pommern.

-En förhandsanmälan om behovet av en gränskontroll bör göras i god tid före önskad granskning och senast en timme på förhand. Anmälan görs per telefon 018 57055, e-post rrmh@raja.fi eller VHF-kanal 16/kanal 14. Genom att undvika gränskontrollen kan man göra sig skyldig till ett riksgränsbrott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »