• Blir Rolf Granlund ensam kvar bland de förtroendevalda från Ålands framtid? Arkivbild
Rolf Granlund, Ålands framtid
Rolf Granlund, Ålands framtid (längre inslag från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 29 oktober, 2019 - 15:21, uppdaterad: onsdag, 30 oktober, 2019 - 10:00

Granlund - snart ensam i ÅF?

Rolf Granlund i Mariehamn kan snart vara ensam om att representera Ålands Framtid bland de förtroendevalda på Åland, förutsatt att Anders Eriksson väljer centern även i kommunalpolitiken.

Partiordförande Pia Eriksson blev visserligen röstmagnet i Lumparland, men där är partipolitiken åsidosatt då samtliga kandidater ställde upp på en samarbetslista.
I Mariehamns stad gick dessutom Ålands framtid till val i ett valförbund med centern och obunden samling. Ambitionen var att partierna skulle fortsätta samarbetet även efter valet. Rolf Granlund säger att han utgår från att den ambitionen finns kvar.

Frågan är om Ålands framtid efter den här mariginaliseringen har drivkraften och attraktionskraften som krävs för att locka kandidater till nästa val, eller om partiet är på väg mot att återigen bli den tankesmedja som allt en gång började med.

- Den frågan ska vi diskutera imorgon kväll inom partiet. Vi har ju de facto ett antal väljare som röstade på oss som kanske tycker att vi ska kämpa vidare, säger Rolf Granlund.

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.