• Göran Persson har haft styrelseuppdrag för åländska bolag, men är kanske mest känd som tidigare svensk statsminister. Arkivfoto: Henrik Säll.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: måndag, 23 september, 2019 - 11:21, uppdaterad: måndag, 23 september, 2019 - 13:45

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf, ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

-Svenska Finansinspektionen anser inte att det är lämpligt att Göran Persson både är styrelseordförande för Swedbank och styrelsemedlem i Wiklöf Holding, som är den största ägaren i Ålandsbanken, säger Anders Wiklöf.

Någon större brådska att rekrytera en ersättare till Wiklöf Holdings styrelse finns inte, utan man kommer att vänta till ordinarie bolagsstämma i maj.

-Det här innebär ingen dramatik, säger Anders Wiklöf.

Göran Persson avgick också från Ålandsbankens styrelse i april, i samband med att han föreslogs som styrelseordförande för Swedbank.

Fler Nyheter

Svamp på dagisgård bekämpades med Roundup

Felix Quarnström rapporterar och intervjuar Patrick Björck
Jordbruksbyrån vill utreda en incident där Finströms kommun förra veckan använde bekämpningsmedlet Roundup för att bekämpa en milt giftig svamp på Godby daghems område, något den svenske svampexperten Patrick Björck kallar tanklöst, och som inte följt de användningsvillkor som använts av finska TUKES.

Vill fördröja HFD-beslut

Centerns partiordförande Veronica Thörnroos
Lämna in kompletteringar för att fördröja Högsta förvaltningsdomstolens (HFD) utlåtande om vägplanen på västra Föglö.

Poststrejk i riket påverkar Åland

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ifall en poststrejk bryter ut i riket mellan den 11 och 24 november kommer det att få följder även för Åland.

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Många gjorde valkompassen på valdagen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ålands Radios valkompasser inför lagtings- och kommunalvalet gjordes av totalt runt 8530 personer och alla kompasser hade många användare under valdagen.

Knipans akterklaff har reparerats

Uppdatering: M/s Knipans akterklaff är nu reparerad och linjen Svinö-Degerby trafikeras enligt turlistan från klockan 13:15 i dag.

Vill starta ungdomsverksamhet igen

Brage Wilhelms är ordförande i Lumparlands UF
Lumparlands ungdomsförening vill att ungdomslokalen Furuborg på nytt blir en naturlig samlingsplats för ungdomar.

Extremväder kräver strategier för jordbruket

Sölve Högman
Tvära kast inom väderleken påverkar jordbruket och det finns olika strategier för att tackla det. Bland annat detta diskuterades under tisdagen vid ett seminarium som ingår i landsbygdsutvecklingsprogrammet.

Två nya i centralvalnämnden, tre lämnar pga jäv

Landskapsregeringen beslöt att tillsätta Christina von Hertzen och Britt-Marie Sjöström-Kärki som nya medlemmar i centralvalnämnden för lagtingsval.