Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 september, 2019 - 11:21Uppdaterad: måndag, 23 september, 2019 - 13:45
  • Göran Persson har haft styrelseuppdrag för åländska bolag, men är kanske mest känd som tidigare svensk statsminister. Arkivfoto: Henrik Säll.

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf, ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

-Svenska Finansinspektionen anser inte att det är lämpligt att Göran Persson både är styrelseordförande för Swedbank och styrelsemedlem i Wiklöf Holding, som är den största ägaren i Ålandsbanken, säger Anders Wiklöf.

Någon större brådska att rekrytera en ersättare till Wiklöf Holdings styrelse finns inte, utan man kommer att vänta till ordinarie bolagsstämma i maj.

-Det här innebär ingen dramatik, säger Anders Wiklöf.

Göran Persson avgick också från Ålandsbankens styrelse i april, i samband med att han föreslogs som styrelseordförande för Swedbank.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »