Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2024 - 15:15Uppdaterad: måndag, 12 februari, 2024 - 17:57
  • Under måndagens plenum var Veronica Thörnroos fortfarande talman. Foto: Felicia Bredenberg

Göran Djupsund: ”Hon måste avgå som talman”

Veronica Thönroos måste avgå också som talman, säger professor i statsvetenskap Göran Djupsund. Han ser inget annat alternativ och väntar att beskedet kommer inom kort. 

– Hon måste avgå som talman. Jag är helt övertygad om att processen kommer gå fortare än väntat, det kan inte dra ut på tiden. Jag skulle inte bli förvånad om besked kommer i dag eller inom de närmaste dagarna, säger Göran Djupsund. 

Han är dock tydlig med att det tidigare lantrådet Thörnroos inte ensam bär ansvaret för den situation som nu har uppstått och att det finns många andra som bär ett ansvar, även inom Åländsk Center. För partiet tror han ändå att krisen kan leda till en utveckling inom centern som inte hade kommit lika enkelt utan krisen. 

– En kris kan leda till något nytt, jag tror Centern är lite i den positionen att det här ger dem möjlighet till en utveckling, säger Göran Djupsund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »