Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juni, 2018 - 12:11Uppdaterad: fredag, 29 juni, 2018 - 12:11
  • Hammarland ska renovera i äldreboendet Hammargården. Arkivfoto.

Golvvärme förnyas på Hammargården

Kommunfullmäktige i Hammarland gjorde igår en budgetändring för att finansiera en nödvändig renovering i äldreboendet Hammargården.

Golvvärmeslingan i dusch- och bastuavdelningen har slutat fungera och måste bytas ut och därför måste omfattande rivningsarbeten göras. Kommunen uppskattar att arbetet kostar 25.000 euro och fullmäktige godkände att 20.000 euro som skulle ha använts för byggande av ett förråd vid Catharinahemmet omdisponeras till golvvärmeprojektet. Därtill godkändes ett tilläggsanslag på 5000 euro.

Fullmäktige klubbade också en justering av stödserviceavgifterna och där är den största ändringen att månadsavgiften för maten för de som bor på det effektiviserade serviceboendet höjs från 257 till 274 euro. Kommundirektör Kurt Carlsson säger att man jämfört med andra kommuner och märkt att man haft en väldigt låg avgift.
Fullmäktige utsåg också Anders T. Karlsson till ny skolnämndsordförande efter Marie Lövgren som avsagt sig uppdraget, och så beslöt man att meddela Jomala att man inte vill vara med och be landskapsregeringen om att tillsätta en kommunindelningensutredning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »