Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 augusti, 2011 - 08:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Godtyckliga regler om Internetspel"

Spelbolagen på den reglerade marknaden, som Ålands penningautomatförening, har svårt att anpassa sin gränsöverskridande verksamhet till klara och tydliga regler. Det framhåller landskapsregeringen i ett svar till EU-kommissionens så kallade grönbok om onlinespel på den inre marknaden. "Det finns i dag ingen samordnad lagstiftning om spel på internet, vilket gör att EU:s medlemsstater på ett relativt fritt och godtyckligt sätt kan förbjuda eller begränsa onlinespel", skriver landskapsregeringen. Det här är också mycket begränsande för den fria rörligheten av tjänster inom EU, tycker landskapsregeringen. EU-kommissionen ser nu över reglerna för spel på internet, där den så kallade grönboken är ett steg i ar

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »