Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 maj, 2022 - 15:38Uppdaterad: måndag, 16 maj, 2022 - 15:49
  • Catarina Deremar (C) och Markus Selin (S) är två av de åtta svenska riksdagsledmöter som just nu besöker Åland. Foto: Martina Eriksson.

”Glad att vi kan vara här i dessa tider”

I Sveriges riksdag debatteras ett eventuellt Natomedlemskap i dag. Samtidigt befinner sig åtta svenska riksdagsledamöter på Åland.

Markus Selin (S) är ordförande för den svenska riksdagens parlamentariska svensk-åländska vänförening.

- Jag är oerhört glad över att vi kan vara här i dessa tider. Jag tycker att vi i varje samtal får bekräftelse på att det är rätt prioritering av oss att inte vara i riksdagens kammare, trots alla viktiga beslut, utan att vara här på Åland med sin unika historia och som kommer att ha en otroligt unik historia framåt också.

De åtta riksdagsledamöterna, som representerar fem olika partier, har bland annat besökt lagtinget, Ålandsbanken och Ålands fredsinstitut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »