Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 september, 2024 - 10:21Uppdaterad: måndag, 16 september, 2024 - 12:45
  • 22 personer i Geta vill ha 70 istället för 90 mellan Höckböle och östra Östergeta. Arkivfoto.

Getabor vädjar om sänkt hastighetsgräns

22 invånare i Geta har skrivit ett brev till kommunen där man vädjar om att hastighetsgränsen på Getavägen, från Höckböle till östra Östergeta, ska sänkas från 90 till 70 kilometer i timmen.  

Getaborna menar att det längs den aktuella vägsträckan finns många anslutningar till egnahemshus, flera med problematisk sikt och läge, och flera anslutningar till kommunala vägar där sikten och trafiksäkerheten också är tvivelaktig. De skriver i brevet att många barn rör sig längs vägen och att flera husdjur förolyckats där samt att viltolyckor är vanliga.

“Den allmänna uppfattningen är att det kan motiveras för en hastighetssänkning och vi hoppas att kommunstyrelsen lyssnar in vår önskan och skickar förfrågan vidare till berörda beslutsfattare”, skriver invånarna i brevet.  

Kommunstyrelsen behandlade brevet på sitt senaste möte och valde att skicka det vidare till landskapsregeringen tillsammans med en önskan om att landskapet utreder förutsättningarna för en hastighetssänkning.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »