Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 06:41Uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 06:41
  • Dånösundsbron i Geta. Foto: Malin Lundberg.
  • Camilla Andersson. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Geta kan inte betala för ny bro

Enligt landskapets färska beräkningar kostar det omkring 1,5-2 miljoner euro att byta ut Dånösundsbron i Geta, en åtgärd som är nödvändig inom några år. Men vem som ska ta notan – kommunen eller landskapet – är en flera år lång diskussion som fortfarande inte nått ett avslut.

Landskapet menar att bron är kommunens väg, men i Geta håller man inte med.

– Vi anser inte att det är en kommunal angelägenhet, alla broar bör ligga under landskapet. Det finns ingen kommun som har resurser att underhålla broarna som det ser ut i dag, säger Camilla Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Om Geta ändå ska stå för kostnaderna säger hon att det finns ett drastiskt svar till det:
– I så fall skulle vi få riva bron, Geta kommun har inte de ekonomiska resurserna.

Enligt Camilla Andersson fanns ett muntligt avtal med den regering som avgick 2015, men som den senaste regeringen sedan inte ville kännas vid. Nu står Getas hopp om att landskapet tar på sig kostnaderna till att Centern återfår positionerna i regeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »