Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 november, 2022 - 06:26Uppdaterad: tisdag, 8 november, 2022 - 07:45
  • Tekniska nämnde i Lemland/Lumparland har tagit beslutet att släcka gatubeslysning tidigare. Arkivbild

Gatubelysning ska släckas tidigare i Lemland och Lumparland

Tekniska nämnden i Lemland och Lumparland har bestämt sig för att gatubelysningen inom till exempel bostadsområden och längs med kommunala vägar och gc-vägar ska släckas redan klockan 22.00 istället för vid 24.00 som är läget i dag. Orsaken är att spara pengar åt kommunerna.

Tekniska chefen har gjort beräkningar utgående från elandelslagets förbrukningsstatistik och kommit fram till att Lemland sparar 1725 euro och Lumparland 750 euro om belysningen släcks tidigare. Man går också in för att aldrig tända belysningen mellan 1 maj och 30 september eftersom kvällarna ändå är så ljusa då.

När det gäller gatubelysningen som i dag är tänd dygnet runt, exempelvis i korsningar och på andra ställen där det av trafiksäkerhetsskäl behövs, görs inga förändringar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »