Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 augusti, 2010 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Det går trögt med utbyggnad av avlopp

Till utgången av 2013 ska alla gamla undermåliga enskilda avlopp på Åland vara utbytta mot nya godkända. Det är känt sedan länge, men en rundringning till ett antal kommuner visar att det går ganska trögt. Många fastighetsägare verkar ligga lågt och väntar med att fixa sina avlopp så länge som möjligt. En av orsakerna till att folk väntar är att en avloppssanering är dyr, från 5.000 upp till 10.000 euro kostar det. I Föglö har omkring en tredjedel av de fastbosatta hushållen fortfarande inte godkända avloppssystem. -Hittills i år har det till kommunen kommit in fyra ansökningar om tillstånd för avlopp, tre ombyggnader och ett nytt, säger kommuntekniker Hans-Christian Skaag. I Finström har i år kommit in mellan 15 och 20 avloppsansökningsärenden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »