Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 17 juli, 2021 - 12:29Uppdaterad: lördag, 17 juli, 2021 - 12:39
  • Störningen orsakade att fartyget var strömlös för en mycket kort stund. Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Gabriella fick en kort blackout i natt

Viking Lines m/s Gabriella fick i går natt en blackout strax efter midnatt.

Viking Lines tekniska direktör Ulf Hagström, bekräftar att en blackout inträffade under natten till lördag när Gabriella var på väg från Helsingfors till Visby.

- Det var bara för en kort stund och färden fortsatte efter det som normalt, säger Ulf Hagström.

Han säger att man ännu inte exakt vet vad som orsakade Gabriellas blackout, men man tror att det var ett relä som hängde sig. Han säger att det finns fyra generatorer på fartyget och att två räcker för att köra.

Störningen orsakade att fartyget var strömlös för en mycket kort stund. Vad som orsakade Gabriellas blackout ska nu utredas och händelsen är nu rapporterad till Traficom.

- Vi kommer att göra en utredning på det här och se om det finns något vi kan göra så att det inte händer igen, säger Ulf Hagström.

Relät är bytt och man håller just nu på att testa att generatorn fungerar som det ska under tiden som fartyget är förtöjd i hamnen i Visby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »