Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2017 - 09:32
  • Ida Fyrqvist har utsetts till ny rektor för GHS efter Mats Fors som slutar. Foto: Cecilia Ekströmer.

Fyrqvist ny rektor i Godby

Ida Fyrqvist har valts till ny rektor i Godby högstadieskola.

Förbundsstyrelsen för Norra Ålands högstadiedistrikt tog det eniga beslutet i går och ordföranden Viveka Eriksson säger att det var väldigt jämnt mellan Fyrqvist och Eva Ekström-Andersen som var den andra behöriga kandidaten.
- Båda var bra och lämpliga. Vi har gjort intervjuer, tagit referenser och så hörde vi också kollegiet på Godby högstadieskola där båda kandidaterna har jobbat som lärare. En ganska tung majoritet ville att Ida skulle få jobbet och det vägde in när styrelsen tog sitt beslut, säger Viveka Eriksson.
Eva Ekström-Andersen har jobbat ett år som rektor i Övernäs skola medan Fyrqvist inte har någon erfarenhet av arbete som rektor.
- Vi valde ändå henne eftersom vi tycker de var så jämbördiga, båda har också ledarskapserfarenhet från det privata näringslivet, säger Viveka Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »