Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 januari, 2022 - 15:50Uppdaterad: fredag, 7 januari, 2022 - 17:43
  • Fyra personer vårdas på sjukhuset för covid-19. Arkivbild.

Fyra vårdas på sjukhus för covid-19

Fyra covidpositiva patienter vårdas just nu på sjukhus. Det säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen. Hon säger att hon inte har uppgifter om det är frågan om vaccinerade eller ovaccinerade personer.

-Under de senaste veckorna har såväl dubbelvaccinerade, ovaccinerade som trippelvaccinerade funnits bland de sjuka. Men största delen av befolkningen är ju vaccinerad så det ligger nära till hands att utgå från att de är vaccinerade. Sist och slutligen ser vården av dem likadan ut och jag vet inte om det blir så mycket blir bättre av att få reda på det, säger Jeanette Pajunen.

En patient vårdas på covid-iva-avdelningen och de övriga tre patienterna vårdas på vanlig vårdavdelning. Hur pass sjuka de är och hur vårdkrävande de är har Pajunen inte uppgifter om.

Hon säger att man i samarbetsgruppen inte har diskuterat att även lågstadierna ska övergå till distansundervisning nästa vecka.

-Vi har övervägt det beslutet noga. Det skulle påverka vårdnadshavarna mycket och eleverna är så pass små att de inte automatiskt kan lämnas ensamma hemma, säger Pajunen.

Hon tror att antalet fall den närmaste tiden kommer att se ut som de gjort de senaste dagarna.

-Trots nya restriktioner kommer vi inte att se några direkta effekter inom den närmsta framtiden, bedömer Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »