Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2024 - 16:10Uppdaterad: torsdag, 11 april, 2024 - 16:53

Funktionsrätt Åland utbildar experter inom webbtillgänglighet

Funktionsrätt Åland, tillsammans med Stiftelsen Funka i Sverige, lanserar en kurs som riktar sig till personer som har en funktionsnedsättning och vill lära sig mer om webbtillgänglighet. 

– Kursen vi erbjuder är helt unik. Den ska både göra webben tillgängligare och skapa jobbtillfällen, skriver Funktionsrätt Åland i ett pressutskick. 

Efter avslutad kurs kan deltagarna använda sina nya kunskaper för att hjälpa myndigheter, organisationer och företag att göra sina webbplatser tillgängligare. 
– Kunskap om webbtillgänglighet är eftertraktat och målet med kursen är att de deltagare som vill ska ha tillräckliga kunskaper för att kunna arbeta med tillgänglig webb efter kursens slut, skriver organisationen. 

Kursstart är september 2024 och ansökan är öppen fram till den 19 maj. Kursen är kostnadsfri.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »