Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juli, 2021 - 10:04Uppdaterad: onsdag, 21 juli, 2021 - 12:28
  • Dar Mlodziezy för fulla segel. Foto: Wikimedia Commons.
  • Dan Wikingson och Pia Nyberg. Foto: Nelly Björkqvist.

Fullriggare besöker Sail Åland

Fullriggaren Dar Mlodziezy från Polen anländer till Västra hamnen i morgon vid halv nio, niotiden på morgonen.

Hon lägger till strax norr om ÅSS Paviljongen. Fartyget kommer med anledning av evenemanget Sail Åland som ordnas istället för Tall Ships Races som ställdes in på grund av pandemin.

- Det här en systerbåt till den ryska Mir som var på Åland för några år sedan. Hon är i storlek med Pommern, säger sjökaptenen Dan Wikingson från Sail Ålands arrangörsgrupp.

Projektledaren Pia Nyberg säger att många blev besvikna när Tall Ships Races ställdes in och det stod klart att man inte skulle få se de riktigt stora segelfartygen i Mariehamn i sommar. Därför är arrangörerna jätteglada över att den polska fullriggaren nu valt att segla hit.

- Vi ska försöka komma överens med besättningen om att de ordnar öppet skepp så att allmänheten ska få gå ombord och titta, säger Dan Wikingsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »