Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 juni, 2021 - 07:21Uppdaterad: onsdag, 9 juni, 2021 - 16:33
  • Frimärket som Jonas Wilén gjort. Foto: Åland Post
  • De fyra senaste lantråden. Foto: Åland Post

Frimärke uppmärksammar Åland 100

Åland Post ger ut ett nytt frimärke för att uppmärksamma Ålands 100-årsjubileum. Frimärket visar vägen till självstyrelse, tolkad genom konstnären Jonas Wilén.

- Hedersuppdraget krävde mycket eftertanke och research, men jag är nöjd med resultatet. När jag bestämde mig för att använda flaggan för att visa de historiska händelserna föll allt på plats, säger Jonas Wilén i ett pressmeddelande.

Frimärket är dubbelt så stort som ett vanligt frimärke och händelser som ingår i frimärket är bland annat den namninsamling som genomfördes 1917 och som visade att en majoritet av Ålands befolkning stödde en återförening med det gamla moderlandet Sverige.
Jubileumsfrimärket ges ut den 9 juni och samtidigt ger Åland Post ut årets frimärkshäfte som visar de fyra senaste lantråden Viveka Eriksson, Camilla Gunell, Katrin Sjögren och Veronica Thörnroos fotograferade av Therese Andersson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »