Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2016 - 09:54Uppdaterad: tisdag, 15 november, 2016 - 10:31
  • Förstora fotbollsplanen och flytta friidrotten till Ytternäs föreslår kultur- och fritidsnämnden. Foto: Totte Vesterlund.

Friidrotten till Ytternäs

Flytta friidrotten till Ytternäs och förstora fotbollsplanen i Idrottsparken till internationell standard.

 Det föreslår Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn som i går diskuterade den utredning som gjorts om alternativ placering av friidrottsverksamheten. Enligt nämndens förslag ska några löparbanor ändå finnas kvar i Idrottsparken för skolornas gymnastik.

Nämndens ordförande, socialdemokraten Barbro Sundback, ville skjuta fram beslutet till nästa möte så att ledamöterna kunde få mer information och förankra det i partierna. Stöd för det fick hon av Conny Qvarfordt, s, och centerns Anita Husell-Karlström. Men med rösterna 4-3 hade moderaterna och liberalerna majoritet och röstade för förslaget som nu förs vidare till stadsstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »