Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2010 - 11:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Frida II:s turantal halveras

Isproblemen för m/s Frida II som sköter lokaltrafiken mellan Kumlinge och Enklinge leder nu till en halvering av antalet turer per dag. Det berättar sjötrafikchef Bo Karlsson. I stället för de sex ordinarie tur och retur-körningar som finns i turlistan för Frida II blir det nu tre turer fram och tillbaka per dag, och då prioriteras de turer som betjänar skolbarn och Enklingebor som har sin arbetsplats i Kumlinge. Hur långa överfarterna blir varierar mycket från dag till dag. -I samband med snöfall, som idag, går färjan mycket tungt och behöver upp till en halvtimme mot normala 10-15 minuter, säger Bo Karlsson. Enklingeborna har också möjlighet att anlita m/s Alfågeln för att ta sig till och från Kumlinge. I eftermiddag ska landskapsregeringen diskutera isturlistor för skärgårdstrafiken så trafikbegränsningar kan bli aktuella också för andra rutter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »