Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 december, 2016 - 06:00
  • En person misstänktes ha tänt eld på eller låtit någon tända eld på hans hus. Nu har tingsrätten förkastat åtalet. Foto: Malin Lundberg.

Frias från misstanke om anlagd brand

Åtalet mot en man som varit misstänkt för försök till grovt bedrägeri i samband med att hans bostadshus brann ned till grunden förkastas av Ålands tingsrätt.

Händelsen utspelades i Lemland i april 2013. Åklagaren hävdade i sitt åtal att mannen tänt på det fukt- och mögelskadade huset med flit för att få ut 235.000 euro på sin försäkring. Flera olika utredningar om brandorsaken har gjorts och mannen har anlitat en egen expert för att ifrågasätta polisens utredning. Åtalet förkastas alltså av tingsrätten.

Ur statens medel betalas till svarandes försvarare, juristen Björkqvist, 5933,40 euro. Den åtalade ersätts med 5500 euro för sina rättegångs- och partskostnader.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »