• Fredrik Fredlund är europamästare för sjunde gången. Arkivbild
Publicerad: söndag, 8 september, 2019 - 17:24, uppdaterad: söndag, 8 september, 2019 - 22:53

Fredlund vann EM igen

Dragracingföraren Fredrik Fredlund blev europamästare igen i Pro Stock Bike idag. Det här var den sjunde titeln som han bärgade i klassen, den senast kom 2017.

Fredlund ledde inför den sista deltävlingen på Santa Pod-banan i England, men bara tolv poäng före landsmannen Janne Koskinen.

Fredlund var kvaletta när han noterade tiden 7,0455 och skaffade sig ett försprång redan där. När sen Koskinen förlorade den första elimineringsrundan så stod det klart att Fredlund vann mästerskapet. Fredlund fick köra den första elimineringsrundan solo eftersom det var sju deltagare i klassen. I den rundan noterade han en ny bästatid med 7.0289.

Fredlund vann sin semifinal mot Martin Bishop, men i finalen mot Martin Newbury fick han ge sig och det blev alltså en andra plats i den avslutande deltävlingen.

Fler Nyheter

Större jämställdhet genom fler plattformar

Landskapsregeringen har beslutat att acceptera agendan för jämställdhet 2019-2030. Det övergripande målet för jämställdhet är att kvinnor och män ska...

Avtal om fritidsledartjänster på norra Åland

Nu finns ett avtalsförslag mellan Vårdö och Finström som går ut på att Vårdö köper fritidsledartjänster av Finström så att ungdomar från Vårdö ska kunna delta i fritidsaktiviteter på samma villkor som övriga unga på norra Åland.

Efterlyst person påträffad av polisen

En polispatrull påträffade under gårdagen en efterlyst person.

Sjöfartsutbildningar gör gemensam sak

Vi hör Niklas Stenbäck, chef för landskapets kultur- och utbildningsbyrå
I går utlyste landskapsregeringen att de tre åländska sjöfartsutbildningarna nu ska göra gemensam sak under namnet Alandica Shipping Academy och på...

Kvinna häktad för två mordförsök

En kvinna häktades i går på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordförsök, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Landskapsandelar het fråga i partidebatt

Annette Holmberg-Jannson (M), Bert Häggblom (ObS) och Katrin Sjögren (L) debatterar landskapsandelar och kommunreform
Annette Holmberg-Jansson (M) kan tänka sig att höja landskapsandelarna efter att kommunreformen genomförts, något som Bert Häggblom (ObS) anser att skulle vara att tvinga fram en sådan reform genom att dränera kommunerna. Katrin Sjögren (L), lantråd, menar att en administrativ reform av kommunstrukturen är nödvändig då ett frivilligt samarbete i dagsläget antingen inte ger resultat eller blir byråkratiskt krävande.

Fortsatt brist på läkemedel på Åland

Apotekare Johan Ek berättar om läkemedelsbristen:
Det råder fortfarande stor brist på vissa mediciner på Åland. Huvudsakligen handlar det om blodtrycksmediciner, smärtstillande och psykmediciner och Johan Ek , apotekare på Centralapoteket ser inte att det kommer att bli någon förändring inom en snar framtid.

Daja Sjölund lägger skorna på hyllan

Daniel "Daja" Sjölund berättar om beslutet:
Efter en lång karriär som fotbollsspelare, bland annat med tre SM-guld i Allsvenskan, har Daniel ”Daja” Sjölund valt att avsluta sin karriär. Säsongen med IFK Mariehamn som snart är slut blir hans sista.

Uteblivet stöd kan bli nådastöten för Ålandskomposten

Lyssna på hela inslaget här:
Ålandskomposten fick inte stödet från landskapet för att bygga en biogasanläggning och det kan i förlängningen betyda att verksamheten läggs ner.