• Fredrik Fredlund är europamästare för sjunde gången. Arkivbild
Publicerad: söndag, 8 september, 2019 - 17:24, uppdaterad: söndag, 8 september, 2019 - 22:53

Fredlund vann EM igen

Dragracingföraren Fredrik Fredlund blev europamästare igen i Pro Stock Bike idag. Det här var den sjunde titeln som han bärgade i klassen, den senast kom 2017.

Fredlund ledde inför den sista deltävlingen på Santa Pod-banan i England, men bara tolv poäng före landsmannen Janne Koskinen.

Fredlund var kvaletta när han noterade tiden 7,0455 och skaffade sig ett försprång redan där. När sen Koskinen förlorade den första elimineringsrundan så stod det klart att Fredlund vann mästerskapet. Fredlund fick köra den första elimineringsrundan solo eftersom det var sju deltagare i klassen. I den rundan noterade han en ny bästatid med 7.0289.

Fredlund vann sin semifinal mot Martin Bishop, men i finalen mot Martin Newbury fick han ge sig och det blev alltså en andra plats i den avslutande deltävlingen.

Fler Nyheter

Inte längre misstänkt för skolskjutningshot

Polisen meddelar idag att den person som initialt hördes som misstänkt efter skolskjutningshotet mot Godby högstadieskola inte längre är aktuell i utredningen.

Sund och Jomala toppkommuner i Åsubutredning

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu finns ett förslag från Åsub på vilka ekonomiska gränsvärden som ska definiera en kriskommun. Enligt förslaget är det bara Jomala och Sund som har alla värden i skick.

Mathispunktenrånare tog tillbaka överklagande av dom

Den man som i fjol dömdes till fängelse och ersättningsskyldighet för två fall av knivrån återtog de besvär han tidigare lämnat mot sin dom.

Vraket efter Irma ska undersökas

Den åländska polisen och andra myndigheter ska nu dyka ner till vraket av m/s Irma. Det rapporterar Svenska Yle.

ÅHS anställer ny tandreglerare

Ledande tandläkare Riikka Lindholm på ÅHS intervjuas av Tomas Tornefjell:
Tandvårdskliniken vid ÅHS har varit utan en egen tandreglerare sedan augusti 2018, men nu verkar den långa väntan vara över.

Löfström slår ett slag för damidrott i tv

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Damidrott är också av samhällelig betydelse. Det anser riksdagsledamot Mats Löfström som nu lämnat in ett skriftligt spörsmål där han lyfter att stora idrottsturneringar för damer, Finlands damlejons matcher och damfotbollslandslagets matcher borde vara tillgängliga för alla finländska hushåll, precis som herrarnas.

KST får bidrag för IT-system

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen beviljar Kommunernas socialtjänst, KST, ett samarbetsstöd för att implementera IT-systemet Abilita socialvård i KST och kommunerna.

Hotfulla personer greps av polisen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen grep i går personer som agerat hotfullt vid en fastighet i Mariehamn.

25 vill bli Mariehamns nya personalchef

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Mariehamns stad fick in 25 anmälningar till tjänsten som personalchef innan ansökningstiden gick ut i går eftermiddag klockan 15.