Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 juli, 2018 - 19:32Uppdaterad: lördag, 28 juli, 2018 - 20:06
  • Frederik Auke, eller Freddy Kalas. Foto: Lukas Jacobson

Freddy Kalas tar en pinne for Åland

På lördag uppträder den norska artisten Frederik Auke på Åland för tredje året i rad.

Som artist är Auke mer känd under namnet Freddy Kalas och han är ett bekant namn i RockOff-sammanhang. Han slog genom med singeln Pinne for Landet och den låten hamnade 2014 högst upp på Norges officiella topplista, VG-listan. Andra Freddy Kalas låtar som kan vara bekanta är låten han tävlade med i Norska Melodi Grand Prix 2016, Feel Da Rush, men även Hey Ho och Jovial. Och han beskriver också sig själv som Jovial, alltså gemytlig.

- Mina vänner ser på mig som positiv, jovial, hjälpsam, vild. Har du hört sången jovial så är det ganska likt mig, säger Auke.

För Freddy Kalas är Åland ett av de bästa ställena att spela på och på lördag bjuder han på sin första konsert med ett liveband. På frågan vem han tar en pinne för på lördag kväll svarar han Åland, all the way. Han säger också att en ny låt på kommande men vill inte ge ut titeln.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »