Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 maj, 2022 - 16:45Uppdaterad: fredag, 13 maj, 2022 - 16:45
  • Niko Herlin pratade om framtidens utbildningsbehov. Foto: Martina Eriksson.

Framtiden i fokus på utbildningsseminarium

Frågor kring hur utbildningsbehovet och arbetslivet på Åland ser ut i framtiden stod i dag i fokus på Alandica.

Runt 90 deltagare från bland annat skolor, myndigheter och näringsliv samlades för seminariet Framtidens utbildningsbehov på Åland som bjöd på föreläsningar och workshops.

En av föreläsarna var futuristen Niko Herlin. Han pratade bland annat om frågor som lärarens roll och hur man utbildar i klassrum.
- En konkret trend som man ser ganska mycket och som jag också tror på är att man inte längre har en lärare som står och talar till en klass utan att eleverna på egen hand tar in informationen och att man lär sig genom att diskutera tillsammans, säger Niko Herlin.

Dagens tanke om att snabbt utexamineras är ingenting som han tror på utan poängterar att det är färdigheterna man får som räknas, inte bara examen.
- Det är viktigt att bolla med tankar om framtiden, då ger man framtidstro och utrymme för att fundera på olika alternativ säger Niko Herlin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »