Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 maj, 2021 - 06:15Uppdaterad: fredag, 7 maj, 2021 - 09:22
  • En del av Alandia Cup-deltagarna brukar på Strandnäs hotell. Arkivbild.

Framskjuten cup stort avbräck för turismföretagen

Beskedet om att Alandia cup skjuts upp är ett hårt slag för de åländska turismföretagen, det säger flera turismföretagare till Ålands Radio.

-Det är tio dagar med fulla hotell som har försvunnit, säger Camilla Linde vid Hotell Cikada och Hotell Esplanad.

Det var igår som IFK Mariehamn meddelade turneringen för åldersklassen 2010 skjuts upp till nästa sommar samtidigt som man utreder möjligheten att genomföra turneringen för åldersklassen 2009 den 29 juli-3 augusti i stället.

-Tyvärr är det så att det är en tidpunkt som vi normalt har ganska stor efterfrågan, och att fylla upp den med juniorer istället för normalt betalande turister ger oss ingenting, säger Lars Luoma, som driver Strandnäs hotell och Gröna uddens camping.

En turismföretagare, som vill vara anonym, säger till Ålands Radio att han är besviken på beslutet som han beskriver som en katastrof för turism-Åland.

-Jag känner framförallt att då man på ett tryggt sätt kunde arrangera skördefesten hösten 2020 med tusentals besökare, så måste det gå att även arrangera en inhemsk fotbollsturnering med tanke på Finlands fördelaktiga smittläge, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »