Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2022 - 09:33Uppdaterad: tisdag, 11 oktober, 2022 - 12:49
  • Det blåste runt 15 m/s på Ålands hav under natten. Arkivbild

Fraktfartyg nära att gå på grund i Ålands hav

I natt var ett fraktfartyg på väg till Raumo nära att gå på grund i Ålands hav, det skriver Västra Finlands sjöbevakningssektion på sociala medier.

Fraktfartyget, som heter Xpress Godavi och är registrerat i Malta, förlorade maskineffekten och började driva mot grund lite efter midnatt. Fartyget ankrade, men på grund av den hårda vinden samt sjögång höll inte ankaret det 155 meter långa fartyget.

Bevakningsfartyget Tursas åkte till platsen och var beredd att nödbogsera haveristen som var en timme från att driva på grund när Tursas kom fram. Men fartyget fick igång maskinen på halv effekt och Tursas följde fartyget mot hamn. Vid 7-tiden i morse kunde fraktfartyget fortsätta sin färd mot Raumo med egen maskin och uppdraget för Tursas avslutades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »