Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 juni, 2022 - 16:01Uppdaterad: torsdag, 23 juni, 2022 - 16:01
  • Åländsk demokrati ställer sig inte bakom misstroendeyrkandet.

Frågan om misstroende inte avgjord ännu

Socialdemokraterna väntar på svar från liberalerna om deras ställning i frågan om ett misstroendeyrkande mot regeringen efter förra veckans dom om avtalsbrott i härvan med elhybridfärjan.

Misstroendeyrkandets första steg är att lämna in ett spörsmål till landskapsregeringen, och bakom detta måste minst fem ledamöter ställa sig. Socialdemokraterna, med sina tre ledamöter, är således beroende av stöd från oppositionspartierna.

Liberalerna har ännu inte tagit någon ställning i frågan.

Åländsk demokrati är däremot klar i sin ståndpunkt. Stephan Toivonen, lagtingsledamot från Åländsk demokrati, säger att partiet ställer sig bakom regeringens beslut att häva avtalet och därmed inte stöder ett misstroendeyrkande. Han stöder även regeringen om den väljer att överklaga domen i hovrätten.
- Jag har svårt att tro att man får ett större skadestånd. Jag tror att man kan få ner skadeståndet, men hur mycket är svårt att säga, åtminstone så det motsvarar räntekostnaderna, säger Stephan Toivonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »