Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 september, 2017 - 00:01Uppdaterad: onsdag, 27 september, 2017 - 00:38
  • Blir WHA en fotbollsarena nu? Arkivfoto

Fotboll och friidrott flyttar isär

Efter 3,5 timmars debatt beslöt stadsfullmäktige att friidrotten ska få en egen arena och WHA ska konverteras till en fotbollsarena med tillägget att det ska utredas om det kan bedrivas skolidrott där även i fortsättningen.

Det var i grunden moderaten Peter Enberg som lade förslaget och socialdemokraten Igge Holmberg kom med tillägget.
Tidigare under debatten hade Roger Jansson, moderat, föreslaget en återremiss till stadsstyrelsen, men det förslaget föll med endast en röst och därför gick fullmäktige vidare med ärendet.
Mycket av debatten kom att handla om vilket underlag som ska finnas på WHA, om det ska vara konstgräs eller hybridgräs. Det ska nu utredas vidare tillsammans med en rad andra frågor som ställdes under kvällen. Det blir nu stadsstyrelsens uppdrag att utreda arenafrågan ytterligare, men riktlinjen är given av fullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »