Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 oktober, 2020 - 11:30Uppdaterad: torsdag, 1 oktober, 2020 - 12:24

Förvärrat smittläge – mest unga som insjuknar

Smittläget har under de senaste veckorna förvärrats både i Finland och så gott som alla andra europeiska länder, det framkom på Institutet för hälsa- och välfärd, THL, och Social- och hälsovårdsministeriets presskonferens på torsdagsförmiddagen.

Finland har nu överskridit 10.000 coronafall och har ett incidenstal på 21, enligt statistik från de två senaste veckorna. Nu har samtliga av landets regioner haft minst ett coronafall under de två senaste veckorna och allra mest har läget förvärrats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Taneli Puumalainen, överläkare på THL, sa att det är oroväckande att antalet positiva fall i relation till antalet coronatester har ökat. Just nu sprids smittan snabbast bland personer mellan 15 och 30 år och mest inom familjer och på restauranger.

På nationell nivå finns begränsningar gällande restauranger och resor men på presskonferensen underströks regionernas ansvar att på lokal nivå arbeta för minskad smittspridning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »