Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 07:17

Fortsatt helgöppet på Mariebad

Mariebad fortsätter hålla öppet på lördagar och söndagar.

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn klubbade förra veckan detaljbudgeten för 2017 och nu står det klart att man genom olika andra åtgärder klarar hyreshöjningen på nästan 90.000 euro som fastighetsavdelningen kräver för att finansiera reparationer av badhuset.

Bland annat räknar man med lägre vikariekostnader eftersom Mariebad kommer hållas stängt i ungefär en månad då renoveringarna görs. Dessutom ska personalen komma senare på jobb under helgerna, men det är inget som påverkar verksamheten. Elkostnaderna för Islandia har bantats och personalkostnaderna för bibliotek och kultur minskats till följd av pensioneringar. Dessutom har internhyran för Uncan och Sleipner minskats med knappt 14.000 euro och en tidigare felbudgetering för litteraturdagarna har sparat 11.000 euro.

Kultur- och fritidsnämnden anhåller också om att stadsfullmäktige godkänner en omdisponering av 90.000 euro som blev kvar efter Islandias takförnyelse, så att de pengarna kan användas för reparationerna i Mariebad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »