Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 april, 2020 - 15:29Uppdaterad: tisdag, 28 april, 2020 - 17:50
  • Rosella får statsstöd för fortsatt godstrafik. Arkivfoto: Owe Sjöblom
  • Mats Clemes är glad att trafiken är säkrad. Foto: Ann-Christine Karlsson

Fortsatt godstrafik till Kapellskär

Viking Lines Rosellas temporära tidtabell har förlängts till och med den sista maj.

Viking Lines Rosellas temporära tidtabell har förlängts till och med den sista maj.

Rosella trafikerar mellan Mariehamn och Kapellskär tre dagar i veckan och transporterar endast gods. Det är försörjningsberedskapscentralen som har förlängt tillståndet samt stödet till rederiet för att trygga godstrafiken till Åland.

-Det är vi väldigt tacksamma för. Det är till en stor ekonomisk hjälp, säger informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Också trafiken mellan Helsingfors och Tallinn får en förlängd temporär tidtabell, men Boijer-Svahnström säger att rederiet hoppas och tror att också persontrafiken mellan Estland och Finland samt Sverige och Finland ska öppnas upp, om än i en mindre skala, före den sista maj.

Även Transmar är glada över försörjningsberedskapscentralens beslut att förlänga godstrafiken med Rosella till slutet av maj. Transmars vd Mats Clemes är lättad över beskedet.

-Utan ett sådant beslut skulle vi a stora bekymmer att hålla Åland igång, säger Mats Clemes.

Han säger att det är viktigt med en stabil tidtabell och garanterade platser och att godstransporterna hittills fungerat bra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »