Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 17:41
  • Apotekare Johan Ek. Arkivfoto: ÅRTV.

Fortsatt brist på läkemedel på Åland

Det råder fortfarande stor brist på vissa mediciner på Åland. Huvudsakligen handlar det om blodtrycksmediciner, smärtstillande och psykmediciner och Johan Ek, apotekare på Centralapoteket ser inte att det kommer att bli någon förändring inom en snar framtid.

- Det är ett globalt problem som kommer från att de har behövt stänga flera fabriker i Kina. Så innan det har löst sig så kommer det att fortsätta vara brist på flera mediciner, säger han.

- De här problemen har alltid funnits men inte i nivån som det är i dag, det är betydligt mer nu än tidigare. Det är definitivt ett merarbete och det är mycket att informera till kunderna för att säkerställa rätt läkemedelsanvändning, men i de segmenten där det har varit brist på läkemedel har vi ändå kunnat ersätta med andra preparat, säger Johan Ek.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »