Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 augusti, 2019 - 09:51
  • Paula Myllyoja då hon skrev avtal. Foto: Åland United.

Första spelarförsäljningen – Myllyoja till Italiens högsta liga

Åland United har genomfört sin första spelarförsäljning genom tiderna. Målvakten Paula Myllyoja friställs och kommer från och med nästa vecka att spela professionellt för italienska Serie A-klubben Pink Bari.

I ett pressmeddelande skriver sportchef Mikael Virta att Myllyoja, som anslöt till Åland United i vintras, blivit en väldigt viktig del av laget, men “att vid 35-års ålder få ett erbjudande om ett första utlandskontrakt i ett sådant fotbollsland som Italien är en för stor grej för att Åland United ska hindra henne”.

Paula Myllyoja kommenterar själv att det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, men att hon är mycket tacksam för tiden i Åland United.

Åland United meddelar att man arbetar hårt för att få till ett ersättande koncept när en av lagets två målvakter nu alltså lämnar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »